Zo af en toe krijg je tijdens gesprekken met kandidaten goede feedback over jouw werkwijze en omgang met kandidaten en opdrachtgevers.

Het zet je aan het denken.

Begrijp me goed, na bijna 22 jaar werkzaam te zijn als werving- en selectieconsultant, is het ook goed om eens stil te staan bij hoe je zelf ontwikkelt en groeit in jouw werk.

Het valt me de laatste tijd op, dat veel kandidaten het fijn vinden dat er écht aandacht aan hen wordt besteed. Een persoonlijk gesprek waarin niet alleen een vacature wordt besproken, maar ook waar persoonlijke ambities liggen en wat hiervoor nodig is om deze te behalen. Hoe wordt aangekeken tegen een samenwerking met een manager en collega’s. Hoe karakters bij elkaar passen van de managementondersteuner en de manager en/of leden van een secretariaat.

Bij Kiem Select al jarenlang een normaal proces, maar kennelijk niet meer zo vanzelfsprekend op de huidige arbeidsmarkt.

De kandidaten leren mij dat meer dan regelmatig inschrijving meer een kwestie is van het uploaden van een cv op een website van een bureau. Slechts af en toe wordt er nog een intakegesprek aangeboden.

Jammer, want hoe kun je nu mensen met elkaar matchen zonder deze persoonlijk te hebben ontmoet en te hebben gesproken? Het klinkt misschien raar, maar ook een opdrachtgever ondergaat een intakegesprek met Kiem Select.

Tja, zei een kandidate, dan is Kiem Select toch meer een ‘zakelijk datingbureau’!

Een bureau waarbij wél wordt gelet op de mensen, passende karakters, ambities, groei en ontwikkeling.

Ha, het toverde een glimlach om mijn mond. Inderdaad, een zakelijk datingbureau waarbij persoonlijke aandacht en contact nog voorop staan bij selectieprocedures. Tenslotte bemiddelt Kiem Select mensen op zakelijk gebied.

Eerlijkheid gebied, dat ook datingbureaus/websites niet meer allemaal gaan voor deze manier van contacten onderhouden.

Toch ben ik van mening dat het gewoon afhankelijk is van de manier van werken met én voor mensen, die een bureau hanteert, waar men zich als kandidaat of opdrachtgever senang bij voelt; tevreden, veilig, gehoord.

Dus nee, werving en selectie heeft geen oubollig imago. Er is gewoon veel verschil in werkwijzen van bureaus.

Als de werkwijze van Kiem Select bij jou als kandidaat of opdrachtgever past, dan ben ik blij dat ik beide partijen kan én mag helpen met alle ervaring, kennis en kundigheid die in de afgelopen 22 jaar zijn opgebouwd.

Noem het een zakelijk datingbureau voor managementondersteuners als dit goed past in jouw beeld van een werving- en selectiebureau in de huidige tijd, maar wees altijd alert op jouw eigen belang in het zoeken naar een passende baan of managementondersteuner.

Zoek dus een partner op deze arbeidsmarkt, die past bij jouw zoektocht.

Is het nog niet helemaal duidelijk wat je zoekt als managementondersteuner of als manager? Ook daar kan Kiem Select bij helpen met de diverse ontwikkelingstrajecten. Hierover vind je voldoende informatie op de website www.kiemselect.nl

Ik wens eenieder een hele fijne zomervakantie toe.

Rust uit, blijf gezond en houdt groei en ontwikkeling hoog in het vaandel.

Met zonnige groet,

Cora Toker