Zo af en toe vraag ik iemand met een interessante ontwikkeling in een loopbaan een stukje te schrijven. Een bijdrage die leerzaam kan zijn voor de managementondersteuner. 

Deze keer is de pen naar Annewieke Sukking gegaan. Ze staat al een aantal jaren bij Kiem Select ingeschreven en zijn elkaar blijven volgen en spreken. Annewieke reageerde op een Linkedin-bijdrage van mij met de titel "Waag de sprong in het diepe, want in het ondiepe springen doet pijn". 

De wending in haar loopbaan geeft "food for thought". Op een dusdanige manier, dat ik haar heb gevraagd onderstaande column te schrijven.

Veel leesplezier.

Cora Toker

 

Gastcolumn Kiem Select

Op LinkedIn zag ik een post voorbij komen: Spring in het diepe, want in het ondiepe springen doet pijn. Kiem Select/Cora Toker deelde dit en dit gaf mij de gelegenheid hierop te reageren.

Nu kan ik zeggen: “Waag de sprong in het diepe: je wordt verrast door jezelf, je eigen kunnen en een nieuwe werkgever”. Ik heb deze sprong gewaagd.

Zoals Kiem Select/Cora Toker en secretaresses weten is het vak van secretaresse de afgelopen jaren dusdanig veranderd. Een manager doet veel zelf. 

Mijn baan als secretaresse hield op per 1 maart 2020 op en in april 2020 werd ik benaderd door een medewerker van V&A adviseurs-accountants voor een vacature medewerker opleidingen. Nadat ik deze vacature had gezien werden mijn nieuwsgierigheid en interesse gewekt. Ik wist wel dat ik een aantal werkzaamheden nog niet kon en als V&A een werknemer wilde, die snel inzetbaar was, het voor mij lastig was. Maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken, gebeld en gesolliciteerd en de baan gekregen. Heel fijn natuurlijk dat V&A mij de mogelijkheid heeft gegeven.

Na een half jaar bij V&A ben ik blij dat ik de sprong in het diepe gewaagd heb en deze stap heb gezet. Ik weet zeker dat ik de sprong in het ondiepe (de werkzaamheden, die ik voorheen altijd deed) zeker gevoeld zou hebben als “een pijn”. Pijn doet het natuurlijk niet fysiek maar, doordat de secretaresse-werkzaamheden heel anders zijn geworden en een secretaresse meer een sparringpartner wordt, kan ik alleen maar zeggen:

“Waag de sprong in het diepe: je kan vaak verrast worden”.

Blijf je ontwikkelen en grijp elke kans aan.

 

Annewieke Sukking

Medewerker bureau opleidingen V&A Accountants-Adviseurs