We leven. Hoeveel tijd een ieder van ons heeft om te leven weet niemand. Het meest kostbare wat je dus aan een ander kunt geven is jouw tijd.

Misschien wat luguber om het zo te benaderen, maar het stemt wel tot nadenken. Een globale inventarisatie leert ons, dat de verdeling zou kunnen zijn:

  • Nr. 1 ‘me time’. De belangrijkste ‘kostenpost’. De tijd die jij zelf indeelt om te leven, dingen te ondernemen voor jezelf. Jouw ontwikkeling en groei als mens. Geniet van het leven door gezond te kunnen blijven.
  • Nr. 2 ‘love time’. Tijd die je spendeert aan jouw geliefden en dierbaren. Relaties, kinderen en vriendschappen onderhouden. Liefde geven en liefde ontvangen. Essentieel voor de mens om voort te kunnen bestaan.
  • Nr. 3 ‘work time’. Werk! Voor de een belangrijker om financieel het leven te kunnen bekostigen, dan voor de ander. Onbetaald of betaald werk als mens hebben we deze invulling nodig. Bezig zijn, je dag in kunnen delen met zaken die er voor jou toe doen en zeker belangrijk in combinatie met 'me time'.

Als je naar ‘work time’ kijkt is dit voor veel mensen nu een moeilijk punt m.b.t. de veranderende economie en arbeidsmarkt. Er is zeker genoeg werk, genoeg vacatures, maar de vereiste kwalificaties zijn vaak een hekel punt bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe invulling van hun werk.

Aan wie geef je jouw tijd om te kunnen werken? Wat heb je hiervoor over? Wat moet een werkgever doen om zich jouw tijd toe te kunnen eigenen t.b.v. de groei van zijn organisatie? Wat durf jij als tegenprestatie te vragen aan een werkgever voor het gebruik van jouw tijd? Salaris, opleiding, kennisverrijking, persoonlijke ontwikkeling, etc.?

Mijn tijd, die ik besteed aan mijn werk, leert mij dat veel mensen met ‘work time’ worstelen. Tijdens intakegesprekken weet men vaak niet meer hoe verder te gaan ondanks de bergen werkervaring, een opleiding (die er bijna niet meer toe doet) en een eisenpakket in een functieprofiel dat er niet om liegt.

De realisatie dat de kostbare tijd die men aan een werkgever kan geven niet meer gewenst is, omdat een vertrouwd beroep is veranderd of erger is verdwenen, komt hard aan. De wetenschap was er al een poos, maar men stopt liever het hoofd in het zand en hoopt dan dat deze veranderingen tijdelijk zijn en zullen overwaaien.

Ik wil in 2018 jouw ‘work time’ met mijn ‘work time’ samenvoegen om een plan van aanpak te maken je verder te helpen met onderstaande ontwikkelingstrajecten:

https://www.kiemselect.nl/het-deltaplan

https://www.kiemselect.nl/counselling

https://www.kiemselect.nl/secretaressetransfer

Je bent van harte welkom om hier eens over te komen sparren. Een nuttige besteding van jouw tijd.

 

Time is precious! Don’t waste it!!